6 apr. 2011

Kemiska reaktioner.

 
En av killarna som jobbar på pr-byrån i samma lokal som jag sitter och har min praktik, är gammal bartender. Tillsammans med resten av pr-byrån så bjöd han på drinkar gjorda med finess, smak och dedikation i fredageftermiddags. Drinken jag drack smakade först surt, sen sött och sedan spred det sig någon sorts smakexplosion i munnen av något jag inte minns exakt hur det smakade (obs, ej på grund av för mycket alkohol). Men gott var det!

Det är så häftigt tycker jag att äta eller dricka någonting som har en försmak, det vill säga den första smaken som tungan upptar, men att det sedan omvandlas till någon annan smak när det skapas kemiska reaktioner i munnen. Kemiska reaktioner i mat och dryck is the shit helt enkelt. När maten och drycken blir något mer än att bara stilla hungern eller törsten med – det är gastronomi för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!