30 mars 2011

Spontanhelgen.

Spontanhelgen var en helg då jag insåg att jag bara har ansvar för mig själv, att jag egentligen kan ge mig ut på oväntade äventyr när som helst. Den här fredagen längtade sinnet och kroppen till en annan stad och det tog mig därför ungefär en kvart att besluta att köpa en sista minuten-biljett till Göteborg enkel resa. Eftersom det var en spontan aktion fick jag endast med mig träningsväskan på tåget som skulle gå en timme efter jag betalat biljetten. Men vad gör det när man kan ha samma kläder på sig tre dagar i rad?

Spontanhelgen innebar spontanbesök hos Lisa som precis flyttat ned till Göteborg och spontanbesök på klasskamraters after work på fredagen.

Spontanlördagen fyllde jag med spontanfika med Kajsa, min goa klasskamrat, som satt på samma spårvagn på väg in till stan. Efter spontanfikan lyssnade jag på ett band som helt plötsligt spelade mitt inne på NK, sedan spontanade jag vidare och kom på idén om att låta mig bli sminkad av någon kunnig person inne på Åhléns. Och efter det äta himmelsk god sushi, köpa sista minuten-biljett hem till Stockholm igen med avgång dagen därpå, sedan spontanladda mobilen på batterier inne på Expert i Frölunda. Sedan hånglade jag ganska mycket också under spontanhelgen, med det var i och för sig inte så spontant, mer en självklarhet.

Och så spontanbio också, The Fighter. Bra film det där. Soundtracket också.

Så landade jag hemma i Stockholm igen efter en äventyrshelg och konstaterade att det är just såna här spontaniteter som får mig att bli berusad på själva livet sig självt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!