13 aug. 2012

Köpenhamn, dag I och dag II.

Köpenhamn! Äntligen var jag i Köpenhamn! Jag har faktiskt velat åka till Köpenhamn i flera år men aldrig kommit mig för att dra dit. Men nu slog jag slag i saken och drog med mig kamera, obekväma skor skulle det visa sig och Patrik. Patrik kallades för övrigt för Preben under resan efter att vi båda kommit överens om att det här klippet från TV-programmet Robins är väldigt roligt. 

Såhär såg det ut första och andra dagen:

 
Vi tog tåget från Kalmar ner till Köpenhamn och vips på bara fyra timmar hade vi bytt land! Vi kom till stan på eftermiddagen och spenderade dagen med att strosa omkring och kolla läget. För att mätta magen innan middag så köpte vi varsin juice från Joe & the Juice.


Efter att ha strosat runt och vilat lite på vårt övervarma hotellrum så styrde vi mot resans första middag. Här står Preben och spanar typsnitt.

 
Wagamama fick bli middagsanhalt. Jag åt någon risnudelhistoria med tomatsås och tofu, Preben åt friterat ris med kyckling. Mycket gott tyckte båda!

 Ny dag! Andra dagen rättare sagt. Eftersom att jag hade snappat upp att man på Granola kunde få i sig god frukost så gick vi dit. Vilket visade sig vara ett guldkorn utöver det vanliga.

 Hela stället är inrett i 1930-tals miljö.

 Och cappuccinon var gudomligt god.

För att inte tala om salladen jag åt. Det var på riktigt den godaste sallad jag någonsin mumsat i mig. 

 Prebens frukosttallrik var inte heller att leka med som ni ser. Han lyxade även till det med en jordgubbssmoothie som var befriad från youghurt och sånt tjafs vad jag kunde smaka mig till. Alltså smakade även den gudasänt.

 Efter frukostupplevelsen promenerade och promenerade och promerade vi runt i Köpenhamn. Vi gick bland annat förbi en typsnittsaffär.
 Och det här snygga cafét/matboden. Sen blev det kväll och såhär såg jag ut när vi tog oss mot Kødbyen.

 Strax utanför Kødbyen åt vi båda varsin fiskhistoria igen (som på Borgholm). Men det här höll inte riktigt förväntningarna.


 Som tröst för den inte jättegoda middagen gick vi in i Kødbyen och till Mother för att äta efterrätt. De hade den här övertjusiga menyn.

 Vid ett långt långbord satt de här herrarna och efter lite överläggningar kom jag och Preben fram till att det var ett kontor som hade sommar AW! De var sjukt glada i hatten och det var underbart att smygspana det sociala spelet mellan alla skjortklädda män och några få kvinnor.


 Stället var även väldigt tjusigt inrett.

 Vi beställde in varsin stenugnsbakad inbakad mini calzone med ricotta och nutella inuti. Nu var ju jag lite knäpp som inte tänkte på att den var gjord av bröd vilket jag inte kan äta, så jag fick skrapa ur innanmätet, men alltså. Gud, så gott det var. Preben tog även kaffe till och därefter hade vi glömt att middagen inte var så god. Mycket bra andra kväll!

2 kommentarer:

  1. Dagdrömmer ännu om Granolas Capuccino.

    SvaraRadera
  2. Vill också åka dit nu! Ser fantastiskt ut! Och gott!

    SvaraRadera

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!