11 apr. 2014

Sydamerikansk matporr.

Det var längesen ett inlägg här på bloggen var helt tillägnat matporr. Matporr var ju en av de mest återkommande inslagen i bloggen förr i tiden. Här till exempel. Här är ett annat exempel. Ett till exempel. Ett exempel till. Och sista exemplet.

Men i alla fall. Tillbaka till detta inlägg. I går så föreslog jag här hemma att en kunde äta ceviche på Cevicheria till lunch. Malin tyckte det var en grym idé så hon hängde på. Ceviche för de som inte vet är en svingod fiskrätt från Peru. Mycket koriander och smaker som mina smaklökar ej är van vid men som smakar mycket gott.

 Tulpaner är la fint ändå.

 Mitt vackra lunchsällskap.

 När vi hade beställt så kom servitrisen in med det här som vi kunde gotta oss på innan rätterna skulle komma in. Det var som ni ser mussla med en liksom salsaliknande röra bestående av chili, majs, rödlök och koriander bland annat (eller bara?). Djävulskt gott. Älskar att käka musslor.

När vi hade ätit upp det så kom servitrisen in med bröd som Malin sa var gott.

 Sen kom vår förrätt in! Jordgubbe, chili, lök och selleri (eller var det sparris?). Gott!

 Jag och Malin njöt verkligen av varenda tugga av maten.

 Sedan kom huvudrätterna in. Detta var kronärtskocka och sötpotatis med stor sparris ovanpå. Avocadomojs vid sidan av. Och koriander förstås. Väldigt gott var det.

 Till det åt vi klassisk ceviche. Majs, sötpotatis, rödlök, fisk och i botten var det leche de tigre vilket är någon citrusbaserad liksom vätska/sås. Svårt att förklara men så djävulskt gott.

 Rostad majs med salt. Också så jävla gott.

 Så högg vi in! Vi åt mycket under tystnad för att det var så gott och vi ville ta in allt.

 Jag var väldigt nöjd med valet av lunchställe.

Till efterrätt tog vi den här saken som bestod av dulce de leche i botten och vispad äggvita på toppen. Ganska säker på att det innehöll någon mer ingrediens men jag minns inte vad servitrisen sa. Väldigt, väldigt gott var det i alla fall.

Det var den matporriga lunchen!


//Yesterday me and Malin ate ceviche for lunch and it was absolutely delicious!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!