14 feb. 2013

Vårrullar, bubbel och massa fika.

Helgen som var hade jag finbesök från Stockholm som stannade hela tre dagar. Lyx! Började dock inte helt smidigt eftersom jag tog fel på tiden då tåget skulle anlända TROTS att Karolina meddelat att tåget var försenat. Det slutade med att jag satt fyrtio minuter på centralstationen seeent på torsdagkvällen. 

I alla fall. Såhär såg de två första dagarna ut:

 På fredagen var jag i skolan på dagen men lyckades gå därifrån lite tidigare. Hittade denna filur i min soffa som hade tagit på sig min collegetröja, trätt på sig mina uggs, hällt upp té i min favvokopp och sedan stationerat sig med min dator i soffan. Lite Guldlock och de Tre björnarna över det hela. Tyvärr var jag så tokigt trött så jag gick och la mig det första jag gjorde när jag kom hem och sov ett bra tag. Kul kompis...!

 Men sen när jag vaknade till så drog vi till affären och handlade middag!

Vi gjorde färska vårrullar! Blev så satans gott!! Och jag var rätt skillad på att rulla vårrullarna. Inte en enda sprack!

  
Supersvårt att få till en aptitlig bild när det var så dåligt ljus, men de är alltså jättegoda.

 Efter att vi hade mumsat i oss alla(!) vårrullar så parkerade vi oss i den stora sängen och såg på The Royal Tenenbaums (som jag tipsade om härom dagen).

 Lördag! Vi hade ställt klockan på ringning så att jag kunde visa Göteborg för Karolina i lugn och ro. Först lite morgonrutiner.

 Sedan iväg för att äta frukost! Just nu är det här mitt favoritfrukostställe, Café Kultur heter det. De har GOTT glutenfritt bröd which makes me so happy.

 Sen åkte vi längre in i Majorna och tittade in på en makalöst fin inredningsbutik som heter Kvart. Ville ha typ allt. Inne på Apoteket hittade jag den här påsen som jag inte sett förut och kände mig tvungen att testa. Dä va gott.

 Efter att först åkt åt fel håll med vagnen (uppenbarligen fortfarande vilsen stockholmare i kollektivtrafiken) så hamnade vi tillslut på Järntorget. Ville visa Karolina Way Cup som jag tycker är så himla bra koncept, snyggt inrett och så har de goda saker man kan mumsa på.

 Bröd till exempel.

 Pressokaffe till exempel.

 Kakor till exempel. Till exempel GLUTENFRIA snickersbars. Lyckan.

 Maränger till exempel.

 Efter en runda på Emmaus där Karolina nästan köpte en mockajacka för billig penning och jag nästan köpte ett par läderloafers för också billig penning så gick vi och tog varsin cappuccino på nyöppnade Kastello.

 Så snygga att vi var tvugna att Instagramma lite. Mjölkskummet alltså.

 Alltså. Har under förra veckan druckit rätt mycket cappuccino i omvärldsspaningssyfte och har gråtit inombords för att det varit så kasst. Så det här var verkligen som att komma till cappohimmelen. Amen.


 Utanför dalade snöflingor långsamt ner. Fint.

 Sen hamnade vi på COS och jag vet INTE vad som hände riktigt men denna snyggasnygga klänningen kändes som skapad för mig. Typ. Den är i nästan 100% ull och därför varm. Den fick alltså eskorteras hem och i skrivande stund har jag haft den fyra dagar i rad. Tänker att ullklänning och strumpbyxor får vara uniformen för resten av denna vinter.

 När vi kom hem sen gjorde Karolina scones och så åt vi scones och drack té framför den sista delen av The Royal Tenenbaums som vi inte såg klart kvällen innan.

Och när téet var uppdrucket och sconesen fanns i tryggt förvar i våra magar så lyssnade vi bland annat på Don Omar och drack Törley och sen försvann vi ut i lördagsnatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!