22 juli 2013

Västra hamnen, pavlova och blåst.

Den som väntar på något gott och så vidare – här kommer bilder från mitt besök i Malmö i början av juni!

 Jag tog bussen från Göteborg ner till Malmö och blev upphämtad vid centralstationen och sedan blev jag ombedd att sätta mig ner i denna stol med ett glas vin. Sånt känns ju som ett fint välkomnande!

 Sotis var också välkomnande med spinn och buffande av huvud mot mitt ben.

 Men det var varken vinet eller katten jag hade åkt till Malmö för, utan det var Emmi! Här är på fredagkvällen när vi åkte till hennes kompisar och sen vidare till en bar jag inte minns namnet på. Men då låg kameran i väskan.

 Nästa dag! Lördag det vill säga. Stabil skylt.

 Vi tyckte att det var "varmt" denna dag. Om man jämför med temperaturen ute nu i juli så är ju det ett skämt. Men vi klädde oss efter väder. Trodde vi.

 Västra hamnen var vårt första stopp.

 Där var det sol och rätt varmt. Jag tyckte det var så sjukt fint att vara så nära havet.

Det blåste dock sjukt mycket då och då.

 Efter ett tag var vi nöjda med havsutsikten och tog oss till Ekohallen (tror jag att det heter, jag minns inte riktigt..?) som också låg i Västra hamnen.

 Min trogna Malmö-guide.

Ekohallen(?) var en enorm affär med BARA ekologiska livsmedel. Jag var oerhört uppspelt över detta och fick lite panik över att när jag gick ur denna affär så skulle jag inte veta när jag kunde återvända till den. *ekologisk panik*

Så för att hantera paniken köpte jag på mig en del grejer därifrån. Kändes bra. Kändes mindre bra att jag höll på att blåsa bort utanför affären?!

 Med en liten bussresa in mot stan igen så undvek vi att vi blåste iväg som vantar. Men inne i stan väntade mörka moln. Bokstavligen talat alltså, inte bildligt. Vi började promenera mot ett område som jag inte vet vad det heter. Gick förbi det här fantastiska gröna huset på vägen.

 Beachbabedrömmen.

 Jag hade tagit vittring på Chez Madame! Ett, surprise, ekologiskt café med massa gott.

 Här kunde man lägga dricks.

 Emmi tog en god sallad

 och jag tog en svingod morotssoppa! Det lilagrå på mackan bredvid är typ en hommous gjord på svarta böner istället för kikärter – stört gott.

 Medan vi åt spanade jag in inredningen vilken jag fann snygg.

 Sen var det dags för efterrätt! Emmi tog denna chokladbakelse

 och jag tog, surprise igen, cappuccino och en PAVLOVA. Pavlova är så gooooott. 

 Under tiden vi satt därinne så öppnade sig himlen utanför ett tag.

När det regnade lite mindre så började vi ta oss hemåt. Jag upptäckte att blåser det inte från sidan i Malmö, så blåser det underifrån.

Väl hemma så packade jag upp alla mina varor från Ekohallen. I skrivande stund så har jag ätit upp allt och godast var nog drickan i mitten. Har haft och har fortfarande dille på citronsmakande saker.

 Sotis var inte lika imponerad av mina fynd. Han spanade ut på barnen som lekte i trädgården utanför.

 Emmi och jag låg och chillade, relaxade och ba hängde resten av eftermiddagen.

Mycket fint att bara få hänga nära en fin vän en lördageftermiddag.

Resten av lördagen lagade vi mat och sen åkte vi in till stan och drack en öl nånstans runt Möllan. Men då fick kameran stanna hemma! Igen.


Sista dagen i Malmö så gjorde vi ett litet besök hos Anna och hennes Johan. Anna och jag jobbade tillsammans ett tag på reklambyrån jag jobbade på förut.

Det skulle visa sig att Anna och Johan bodde i en helt stört snygg lägenhet. Det var surrealistisk att gå runt i denna lägenhet eftersom det kändes som att jag gick runt i valfritt inredningsmagasin.

De hade bakat kaka. Mycket bra tips till de som vill att ens gäster ska känna sig speciella och välkomna!!

Sen satt vi och pratade alla fyra om allt möjligt. Kände mig så himla glad när jag satt där, och Anna är så sjukt bra på att peppa och inspirerar. Det är mycket tack vare henne jag vågade ta mod till mig och söka jobbet på reklambyrån.

Och när kaffet och téet var uppdrucket så följde Emmi mig till stationen och så åkte jag tillbaka till Göteborg igen!


In the beginning of June I went to Malmö to visit my friend Emmi. This is how our weekend looked like!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!