2 juli 2015

Mitt födelsedagskalas!

Förra veckan fyllde jag ju år, så i lördags hade jag ett litet födelsedagskalas hemma hos mig. Alla bilder i det här inlägget är tagna av Linda, vilket jag är jättetacksam för! Så lyxigt att inte hålla koll på min egen kamera under kvällen utan överlåta det till någon annan.

Jag hade klätt upp mig med bland annat blommor i håret.

Hade köpt massa prosecco med snygga etiketter pga älskar prosecco plus snygg förpackningsdesign.

Så skålade jag och hälsade alla välkomna. Har fortfarande mitt förkläde på mig här för jag höll på och rådadde i köket.
 Emil var där! Kanske självklart :)

Lisa och Christian var där!

Och Mondji hade kommit hela vägen från Göteborg för att vara med. Här sitter han och Emil och snakker dansk. På riktigt alltså, de kan snacka danska. Jag fattar ca 1 av 10 ord när Emil pratar danska med mig.

Medan det snackades dansk i rummet så gick jag in i köket och förberedde miniburgare som jag skulle servera. Det glutenfria hamburgerbrödet hade jag bakat själv och det blev så STÖRT DÅLIGT. Som små torkade brödbullar. Följde receptet till punkt och pricka förutom att jag bytte ut pro fiber till psylliumfröskal. Kanske där det fallerade?

Köksassistenten Karolina bäljde vatten medan jag kladdade med burgarna.

De blev ganska söta i alla fall, burgarna. Det är alltså bröd, chililimemayo, picklad rödlök, skivad tomat, salladsblad och svart bönburgare som Johan och Mondji stekte åt mig/oss.
 Kolla excitement hos mina gäster när jag kommer med maten.

Amanda var där också!

Och Markus och Kevin!

Till efterrätt hade jag gjort saffranspannacotta med färska hallon på toppen. Garnerade med citronmeliss. Kuriosa till dessa pannacottor är att jag 1) tyckte att det kokade upp dåligt på spisen så jag höjde värmen, gick ut från köket för att pilla med annat, hör ett fräsande ljud och då har satsen förstås kokat över så in i helvete över hela mitt trinett-kök   2) jakten på pannacotta-skedar var lång. Först Clas Ohlson, köpte ett par "fula men de får duga". Gick till ÖoB, hittade ett par "mindre fula så dessa är ju bättre", köpte dem, gick TILLBAKA till Classe och lämnade tillbaka de "fula men de får duga". Gick till TGR för att köpa annat till festen, hittade "de här är ju jättefina!"-skedar som syns på bilden ovan. Köpte dem! Hade aldrig klarat av denna skedresa utan Emils tålamod och förståelse för hur viktigt det är med snygga skedar för mig. Tack Emil.

Här är jag! Glad som fan.

Jag blev nämligen sjungen för. Johan tar i som ni ser.

Åh jag var så himlahimla glad för att bli sjungen för. Det är nog något av det bästa jag vet. Sjung för mig!

Gjorde ett hjärta för att visa glädjen men ser mest fylligt ut. Kan bero på att jag var det, hehe.

Sedan var det dags för kvällens HÖJDPUNKT. Nämligen mitt quiz. Jag är en quiz-mästare utan dess like.

Jag förklarar lite hur det ska gå till och att jag delat in folk i följande lag: "Vi borde starta upp ett band", "Blondes have more fun", "Long hair don't care" och "Cha cha chaj".

Ser ni koncentrationen på detta lag? De vann också. Efter quizet så var det bubbel och prat och lite rökpauser och jag minns inte allt. Var så hög på alla vänner, sommarkvällen och proseccon och quizzet. Kan en bli hög på quiz? Ja, det kan en. Stupade i säng vid halv fyra efter att ha tittat på lite soluppgång från Ersta sjukhus med Hans, Mondji och Johan.

TACK TILL ALLA SOM KOM OCH TACK FÖR EN PANGKVÄLL!! <3333333


// I love to have birthday partys :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Pepp att du kommenterar! // Thank you for your comment!